Hardloopanalyse

 

Hardlopen is een populaire sport in Nederland. Maar liefst 2,4 miljoen mensen lopen hard, zowel recreatief als competitief. Helaas ontstaat bij 27% van het totaal aantal mensen dat deze sport beoefend een blessure. Interessant is dat van deze groep mensen 80% zonder begeleiding traint, terwijl hardlopen een hele technische sport is, wilt u het goed kunnen uitvoeren. In veel gevallen is een verkeerde looptechniek de oorzaak zijn van zo’n vervelende blessure.
Fysiotherapie Ross streeft naar verantwoord sporten zonder blessures en biedt daarom een persoonlijke hardloopanalyse aan waarmee u blessures kan voorkomen.

Wat houd het in?
Onze fysiotherapeut en tevens expert in hardloopblessures, Rosanne Ligtvoet, zal 3 video-opnames maken terwijl u op de loopband rent; een voor-, zij- en achteraanzicht. Vervolgens maakt de therapeut een analyse waarbij verschillende gewrichtshoeken gemeten worden, er wordt gekeken naar de loophouding en de pasfrequentie.
Uit de analyse zal de therapeut advies en passende (loop)oefeningen geven, welke je tevens meekrijgt op papier.
De analyse bestaat uit twee consulten.

Voor wie?
Alle sporten waarbij rennen/lopen centraal staat. Ter voorkomen van een blessure of wanneer je een blessure hebt en hier graag vanaf wilt komen.

Meer weten over onze praktijk of wilt u een afspraak maken? klik om te bellen of mail naar
fysio.ross@planet.nl