G.L.I. (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?

Video link:https://www.youtube.com/watch?v=xZXqNKcbfqw
Een deelnemer aan een gecombineerde leefstijlinterventie krijgt advies over en begeleiding bij:

  1. gezonde voeding en het aanleren van gezonde eetgewoontes;
  2. gezond bewegen conform de richtlijn Gezond Bewegen en hoe dit in te passen in het dagelijkse bestaan;
  3. het realiseren van de gedragsverandering die nodig is om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden.
  4. Het programma bestaat uit een behandelfase (twaalf maanden) en een onderhoudsfase (twaalf maanden). Het daadwerkelijke bewegen realiseert de deelnemer in de eigen woon-/leefomgeving en maakt geen onderdeel uit van de interventie.

Vergoeding?Deelname wordt volledig vergoedt vanuit de basisverzekering, en uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Onze leefstijlcoach Dirk Jacob Stal beschikt over de juiste opleidingen,accreditatie en contacten om u zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces.

Voor wie is de interventie en hoe kan iemand deelnemen?

Alleen volwassenen met overgewicht en een extra risicofactor en volwassenen met obesitas komen in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie.

Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index (BMI Body Mass Index. De BMI is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht. ) ≥ 25 kg/m2. Er is sprake van obesitas of ernstig overgewicht bij een BMI ≥ 30 kg/m2.
Bij een extra risicofactor gaat het om de aanwezigheid van risicofactoren voor Hart en Vaatziekten (HVZ), Diabetes Mellitus Type 2 (DM2) of de aanwezigheid van slaapapneu of artrose.
Deelname aan een gecombineerde leefstijlinterventie is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Link naar huisartsen:https://www.onzehuisartsen.nl/zorgprofessionals/zorgprogramma-s/zorgprogramma-s/leefstijl/gecombineerde-leefstijl-interventie-gli/

Meer weten over onze praktijk of wilt u een afspraak maken? Klik om te bellen of mail naar
fysiokwieker@kpnmail.nl