Uniek Sporten

Uniek Sporten is het sportservicepunt op het gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem. In samenwerking met onze partners vanuit onder andere (speciaal) onderwijs, zorg en overheden willen wij iedereen met een beperking in de regio Arnhem aan het bewegen krijgen. Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking is zeker geen belemmering om een mooie sport te vinden!
Voor wie is Uniek Sporten?
Uniek Sporten is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren tot 65 jaar met een beperking. Het gaat hierbij om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke-, verstandelijke-, psychische-, visuele- (blind/slechtziend) en/of meervoudige beperking en om mensen met niet aangeboren hersenletsel, een chronische aandoening of gedragsproblematiek.
Waar is Uniek Sporten actief?
Uniek Sporten is werkzaam binnen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Renkum, Rheden, Overbetuwe, Westervoort en Zevenaar.

Heb jij een beperking en wil je graag sporten?
Mogelijk vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn en of er een sport bij zit die jij zou kunnen beoefenen. Misschien wil je een sportadvies of zit je met vragen rondom financiële ondersteuning. Uniek Sporten helpt je bij al dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen.
Heb je als sportaanbieder ondersteuning nodig?
Uniek Sporten begeleidt en ondersteunt sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs en de zorg. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.

http://www.unieksporten.nl/